Höcker Actualiteitenmiddag

Wij nodigen u van harte uit voor komende Höcker Actualiteitenmiddag die dit jaar zal plaatsvinden op schrikkeldag 29 februari in het Eye Filmmuseum.

We beginnen de middag met een onderwerp dat Höcker hoog in het vaandel heeft staan: klare taal. Zelfbenoemd kantooramazone Japke-d Bouma komt spreken over taalgebruik in de advocatuur en juridische jeukwoorden. Daarna vertellen we u in rake bewoordingen over de juridische actualiteit. Net als de vorige keer, kunt u daarbij zelf kiezen uit drie mini-seminars. Ter afsluiting heffen wij graag het glas met u tijdens de feestelijke borrel.

Wij hopen u op 29 februari 2024 te zien in Eye. Via de buttons onderaan deze mail kunt zich aanmelden voor één van de mini-seminars.

Programma

14:30: ontvangst met koffie, thee en lekkers
15:00: Japke-d Bouma over “reeds nu voor alsdan”, “presidentwerking” en andere juridische jeukwoorden
15:45: keuze uit een van volgende mini-seminars:

  • Ondernemingsrecht: krijg van onze advocaten ondernemingsrecht antwoord op actuele vragen, zoals hoe ongepast gedrag van een bestuurder van een vennootschap kan leiden tot zijn aansprakelijkheid, en hoe een aandeelhouder bij het uitoefenen van zijn bevoegdheden rekening moet houden met de belangen van derden. Ook laten wij u aan de hand van praktijkvoorbeelden zien waarom heldere taal in contracten essentieel is en zijn er tips & tricks om verassingen in de interpretatie van contracten te voorkomen.
  • Arbeidsrecht: sluit aan bij een sessie van team arbeidsrecht, waarbij onze advocaten u bijpraten over de meest actuele onderwerpen op het gebied van arbeidsrecht. Test uw kennis met een interactieve quiz en neem onze tips (en wie weet de eerste prijs van de quiz) mee terug naar uw praktijk.
  • IE/ICT & Media: ga er lekker voor zitten bij de specialisten van onze sectie IE/ICT & Media. U hoort over online aangelegenheden zoals bewijsbeslag op digitale informatie en natuurlijk over de onvermijdelijke opmars van AI en de impact daarvan op het recht. Maar u weet na deze sessie ook weer precies wat voor duurzaamheidsclaims nu eigenlijk wel en niet door de beugel kunnen, en waar u nu weer op moet letten op het vlak van de privacyregels.

17:00: feestelijke borrel

Locatie 

De actualiteitenmiddag vindt weer plaats in het prachtige Eye Filmmuseum. Eye bevindt zich tegenover Amsterdam Centraal, aan de overzijde van het IJ. Met het pontje naar Buiksloterweg steekt u binnen drie minuten over. Indien u met de auto komt, kunt u vlak naast Eye parkeren in de parkeergarage onder het Overhoeksplein. Meer informatie vindt u op de website van de parkeergarage. U kunt daar ook vooraf een plek reserveren.

U kunt zich aanmelden via onderstaande link of een mail sturen aan mail@hocker.nl met daarin de vermelding aan welk mini seminar u na het algemene gedeelte graag wilt deelnemen.

Aan uw deelname zijn geen kosten verbonden.

Wat?

Wanneer?

Waar?

Höcker Actualiteitenmiddag

schrikkeldag 29 februari 2024

Eye Filmmuseum aan de IJpromenade in Amsterdam