3 juni 2022 - Mick Hurks

Quick scan arbeidsovereenkomst: nieuwe administratieve verplichtingen per 1 augustus 2022

Voldoet de arbeidsovereenkomst van jouw onderneming aan de nieuwe wettelijke verplichtingen?

Over twee maanden moeten praktisch alle arbeidsovereenkomsten worden aangepast op grond van de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Een wet die qua naam vermoedelijk geen hart sneller zal laten kloppen. De wet brengt namelijk vanaf 1 augustus 2022 nieuwe (administratieve) verplichtingen met zich mee voor werkgevers. Het is dus belangrijk dat de arbeidsovereenkomst binnen jouw onderneming in overeenstemming is met deze nieuwe wetgeving.

Wij hebben daarom een ‘quick scan’ ontwikkeld; een tool om te beoordelen of de arbeidsovereenkomst van jouw onderneming voldoet aan de vereisten van deze nieuwe wetgeving. Met concrete aandachtspunten adviseren wij over noodzakelijke wijzigingen en stellen we eventuele risico’s aan de orde.

Wat kan Höcker Advocaten voor jouw onderneming betekenen?

  • Wat? Een quick scan van de arbeidsovereenkomst;
  • Waarom? Om vast te stellen op welke punten de arbeidsovereenkomst moet worden aangepast;
  • Kosten? Een vast bedrag van EUR 250,- exclusief BTW per quick scan / arbeidsovereenkomst;
  • Termijn? Binnen twee werkdagen na ontvangst van de arbeidsovereenkomst;
  • Verplicht? Vanaf 1 augustus moet de arbeidsovereenkomst voldoen aan de nieuwe wetgeving. Er geldt geen zogenoemd overgangsrecht.

Mocht je van dit aanbod gebruik willen maken, neem dan contact op met Mick Hurks van onze sectie arbeidsrecht. Wij denken graag mee!