Media & Marketing

In een reclame of een artikel mag u bijna alles zeggen. Vrijheid van meningsuiting staat aan de basis van onze democratische rechtsstaat. Maar die vrijheid is niet absoluut. Sommige dingen mag u niet zeggen of schrijven, of nét niet op die manier.

Wij weten waar de grenzen liggen en hoe u daar mee om kunt gaan. Wij houden ons bezig met alle vormen van uitingen in de (social) media. U kunt bij ons terecht met vragen over smaad, laster en privacy, waaronder het recht om vergeten te worden.
Daarnaast kennen wij alle hoeken van het reclamerecht. Wij staan grote merkhouders bij die willen adverteren volgens de regels. En wie eerlijk speelt, wil ook de concurrentie aan de regels houden. Met een snelle sommatie, en waar nodig een procedure bij rechtbank of codecommissie. Wie zelf aangesproken wordt, kan ook bij ons terecht: via een grondig verweer of een praktische schikking houden we u uit de wind.

Reclamebureaus weten al jaren de weg naar ons kantoor te vinden. Zij kunnen dankzij ons hun klanten comfort bieden door campagnes juridisch in orde af te leveren. Het zogenaamde ‘clearen’ vooraf is een belangrijk onderdeel van wat wij doen.

Vanwege onze deelname aan internationale netwerken kunnen wij u ook snel en kostenefficiënt bijstaan bij grensoverschrijdende campagnes.

Onze specialisten