Ondernemingsrecht

Als u gaat samenwerken met een andere partij, is het verstandig om goede juridische afspraken te maken. Wij adviseren daarin, maar wij kunnen u ook bijstaan in onderhandeling of procedure bij een conflict.

Wij adviseren over fusies en overnames of vennootschapsstructuren, maar ook over het opstellen of beoordelen van commerciële contracten, problemen rondom niet-nagekomen afspraken en aansprakelijkheid van bestuurders. Indien nodig begeleiden wij u in de gang naar de rechter of Ondernemingskamer.

Daarnaast adviseren wij bij fusies en overnames, (internationale) joint ventures, MBO’s/MBI’s en participaties. Wij begeleiden zowel kopers als verkopers desgewenst vanaf de eerste onderhandelingen, verrichten (vendor) due diligence en maken en beoordelen de transactiedocumentatie tot signing en closing.

Wij kunnen allerlei handelscontracten voor u opstellen, bijvoorbeeld voor inkoop- of verkoopovereenkomsten met leveranciers. Wij stellen algemene voorwaarden of overeenkomsten voor distributies of agentschappen op. Ook voor franchiseovereenkomsten en sale-and-lease-back overeenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten of Service Level Agreements (SLA’s) bent u bij ons aan het goede adres.

Wij treden op voor Nederlandse en internationale partijen variërend van (groot) MKB tot multinationals, maar ook voor non-profit organisaties.

Onze specialisten